27 Mar

IIsus, recomanda postul si clismele si ii invata pe bolnavi cum sa le faca

“Să nu credeţi că este destul ca îngerul apei să vă îmbrăţişeze numai pe dinafară. Adevărat vă spun, necurăţenia dinăuntru este cu mult mai mare decât necurăţenia dinafară! Şi cel care se curăţă pe dinafară dar pe dinăuntru rămâne necurat, este asemenea mormintelor care pe dinafară sunt frumos vopsite, dar pe dinăuntru sunt pline de tot felul de necurăţenii oribile şi dezgustătoare. Vă spun cu adevărat, permiteţi îngerului apei să vă boteze, de asemenea, pe dinăuntru pentru ca să vă puteţi elibera de păcatele voastre trecute şi pentru a putea deveni şi în interior la fel de puri precum spuma generoasă a râului în lumina Soarelui.

Căutaţi de aceea, un tâlv mare, având tulpina lungă cât înălţimea unui om (tâlvul este o plantă asemănătoare cu un dovleac). Umpleţi-i interiorul cu apa din râu pe care Soarele a încălzit-o, agăţaţi-l de ramura unui copac şi îngenuncheaţi pe pământ în faţa îngerului apei şi permiteţi capătului tulpinii tâlvului să intre în părţile voastre dinapoi, pentru ca apa să poată curge prin toate măruntaiele voastre. După aceasta rămâneţi îngenuncheati pe pământ în faţa îngerului apei şi rugaţi-l pe Dumnezeu viu să vă ierte toate păcatele voastre trecute şi rugaţi-l pe îngerul apei să vă elibereze trupul de orice boală şi necurăţenie. Apoi,lăsaţi apa să se scurgă afară din trupul vostru ca să poată să scoată afară din interiorul vostru toate lucrurile necurate şi rău mirositoare ale Satanei şi veţi vedea cu ochii voştri şi veţi mirosi cu nasul vostru toate spurcăciunile şi toate necurăţeniile care v-au spurcat templul trupului; cu adevărat aţi scăpat de toate păcatele care locuiau în trupul vostru, chinuindu-vă cu tot felul de dureri!

Vă spun cu adevărat, botezul cu apă vă eliberează de toate acestea!

Reînnoiţi-vă botezul cu apă în fiecare zi a postului vostru, până în ziua în care vedeţi că apa care curge afară din voi este la fel de pură ca spuma râului. Duceţi-vă corpul la râu şi acolo, în braţele îngerului apei aduceţi mulţumiri Dumnezeului viu care v-a eliberat de toate păcatele voastre.”

(extras din “Evaghelia eseniana a pacii”)

One thought on “IIsus, recomanda postul si clismele si ii invata pe bolnavi cum sa le faca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *